برای آنکه همیشه مبلمان منزلتان تمیز باشد بهتر است از کاور و یا پیراهن مبل استفاده نمایید. اما اگر به هر دلیلی تمایلی به استفاده از کاور مبل ندارید، مبلمان شما به طور معمول هر شش ماه نیاز به تمیز کردن اساسی خواهد داشت.
تمیز کردن مبلمان
مراحل تمیز کاری مبل
ابتدا نشیمن، زیر تشکچه ها، و سطوح دیگری که غبار یا خرده ریز وجود دارد را جارو برقی بکشید.
معمولا مو و پرز با جارو برقی از مبل جدا نمیشود، بنابراین میتوانید با استفاده از برس یا پرز گیر آنها را از سطح مبل بردارید.
اگر دستگاه بخارشوی دارید، قسمت های پارچه ای مبل را میتوانید با آن تمیز کنید. در غیر این صورت از شوینده های مخصوص استفاده نمایید. با استفاده از آب و مقداری شوینده و یک دستمال سطوح پارچه را تمیز کنید. دقت نمایید که دستمال خیس نباشد تا آب به داخل مبل نفوذ کنید. در آخر بار دیگر تمامی سطوح مبل را با دستمالی مرطوب و سپس خشک بکشید. تشکچه های مبل را به گونه ای قرار دهید تا کاملا در معرض هوا قرار گیرند. سپس به مدت 12 ساعت صبر کنید تا رطوبت مبل کاملا از بین برود.
برای قسمت های چوبی مبل از اسفنج یا پنبه و پولیش مخصوص چوب استفاده نمایید، تا هم لکه ها و سیاهی روی چوب برطرف شود و هم سطح چوب مانند روز اول براق به نظر برسد، سپس منتظر بمانید تا سطح چوب خشک شود.
نکات نظافت مبل
هنگام استفاده از برس یاپرزگیر،مراقب باشید آن را محکم بر رو ی پارچه نکشید.
هیچگاه مبل خود را با آب نشویید یا با دستمال خیس آن را تمیز نکنید، این کار باعث خراب شدن محتویات داخل مبل ( فوم و اسفنج )، فرسودگی چوب و پارچه آن میشود.
برای تمیز کردن پارچه و چرم مبل تنها از آب و شوینده های مخصوص مبلمان استفاده نمایید.
برای خشک شدن مبل آن را در هوای آزاد و زیر نور آفتاب قرار ندهید.
نکته : زمانیکه نیاز به جابجایی و حمل مبلمان دارید مبلمان را از قسمتهای محکم آن بگیرید. قسمتهای ظریفی مثل دسته مبل به آسانی دچار آسیب میشوند.